*Jachttraining

 

Op veler verzoek hebben we besloten om een basis/ kennismakingscursus jacht te gaan geven bij de KCFriesland.

 

De cursus zal bestaan eerst eenvoudig apporteerwerk, steadiness van uw hond en dirigeren met meervoudige apporten.

De cursus zal gegeven worden op het terrein van de KCFriesland.

Het apporteren zal met de standaard jachtdummy gedaan worden.

 

Om te kijken hoeveel interesse hiervoor is en of uw hond hiervoor geschikt is hebben we op maandag 2 maart om 19.15u en op woensdag 4 maart om 20.15u een informatie avond georganiseerd bij het clubgebouw van de KCFriesland.

Heeft u interesse kom dan, met uw hond ,naar een van deze twee avonden.

 

*U bent welkom op onze jaarlijkse Algemene leden vergadering die gehouden wordt op vrijdag 27 maart om 19.30 uur in het clubgebouw van onze vereniging.Het jaarverslag ligt tot die tijd ter inzage in het clubgebouw.

 

 

Nieuws uit 2019:

*kerstvakantie

I.v.m de feestdagen is de KCFriesland gesloten van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari.Wij hopen jullie allemaal weer gezond en wel te zien vanaf maandag 6 januari.

Namens alle instructeurs en het bestuur : fijne feestdagen

 

*Informatie avond over honden en vuurwerk angst

Regelmatig krijgen we vragen over honden en vuurwerk(angst). Het leek ons zinvol om daarover, voor onze leden, een info avond te organiseren.Op 22 november om 19.30uur tot 21.30uur is deze info avond in onze kantine.

Wij hebben Marloes de Wit gevraagd deze avond te verzorgen vanwege haar jarenlange ervaring met dit onderwerp.Marloes is paraveterinair/gedragscoach en al jaren werkzaam bij de Sterkliniek in Leeuwarden.

Wilt u  graag weten wat u kunt doen en welke producten u eventueel kunt gebruiken om uw hond te ondersteunen om hem of haar zo goed mogelijk door deze periode heen te helpen meldt u dan aan via secretariaat@kcfriesland voor deze informatie avond , of geef u op via  uw instructeur.

De kosten voor deze avond zijn € 2.50 inclusief koffie of thee.

 

*Wegens succes een extra workshop! 

De workshop snuffelmat maken van oktober liep zo snel vol dat we een extra avond hebben gepland op 7 november.Ook deze avond is alleen toegankelijk voor onze leden.

Donderdag 7 november van 19.00u tot 21.30u is de extra workshop snuffelmat maken in onze kantine.

Kosten zijn 5 euro per persoon ( inclusief materiaal, koffie/ thee)

Om lekker te kunnen werken kan er maar een beperkt aantal mensen mee doen, dus geef je snel op door een mail te sturen aan secretariaat@kcfriesland.nl

 

 

*Speciaal en alleen voor onze leden : workshop snuffelmat maken.

Honden houden van snuffelen!

 

Misschien heb je in onze lessen al kennisgemaakt met de snuffelmat en gemerkt dat je hond het ontzettend leuk vind .Dan heb je nu de kans, net voor dierendag ( kado tip!) om er zelf een voor je hond te maken.

 

Op donderdagavond 3 oktober, van 19.00u tot 21.30u is er een workshop snuffelmat maken in onze kantine.

Kosten zijn 5 euro per persoon ( inclusief materiaal, koffie/ thee)

Om lekker te kunnen werken kan er maar een beperkt aantal mensen mee doen, dus geef je snel op door een mail te sturen aan secretariaat@kcfriesland.nl

 

 

*Extra behendigheid/agility  ( beginners ) 

Omdat we veel aanmeldingen hebben voor beginners behendigheid ( agility) gaan we proberen op dinsdag ook een groep te starten. Lijkt het je leuk om met je hond ( vanaf ongeveer 1 jaar oud) een parcours van sprongen , tunnels, en andere toestellen te doen dan is dit misschien wat voor jou.De cursus start op 3 september en duurt tot 19 november.Voor meer info kijk over behendigheid kijk onder agility.

*EEN NIEUWE WEBSITE!!!

Afgelopen vrijdag is onze nieuwe website gelanceerd.Wij zijn er erg blij mee.We hopen dat jullie hem net zo mooi vinden als wij.

*Combisport ook in de zomerperiode

Niet alleen meer in het najaar maar nu ook in de zomer periode: combisport.

Lijkt het je leuk om een activiteit met je hond te doen maar weet je niet zo goed wat je moet kiezen probeer dan eens de combi sport. In deze cursus kun je kennismaken met verschillende honden sporten nl dogfrisbee, behendigheid, treibball, hoopers, dogdance en cirkeltraining.

Met zoveel variatie en afwisseling is er vast iets bij wat bij jou en je hond past.

Combi sport start op 10 juli om 17.00 uur.

*Nieuwe toestellen

Dit jaar starten we met het gebruiken van onze gloednieuwe toestellen. Wij hebben gekozen voor Galican, het meest vooraanstaande merk wat voorop gaat in kwaliteit en veiligheid.Een sport beoefenen bij ons is hierdoor niet alleen leuk maar ook nog zo veilig mogelijk. 

*Dog Dance


Vind je het leuk om samen te werken met je hond en ben je gek op allemaal verschillende trucjes aan leren. En wil je graag werken aan jullie band samen en een echt team te worden. Dan kan dog dance wel iets voor jou zijn!

FACEBOOK
 

Op onze facebookpagina vind u alle laatste nieuwtjes, foto's en examenuitslagen. Zeker een kijkje waard. Zie onze Facebook-koppeling (logo) onderaan iedere pagina.

NIEUWS

KCF

DAAROM

KIEST U VOOR ONS

logo_lid-van-rvb_horizontaal_rgb_basis.j

  • Groot cursusaanbod 

  • Kwaliteit is onze kracht

  • Unieke puppycursus

  • Alleen gediplomeerde instructeurs

  • Betalen in termijnen mogelijk

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
Banner - Wij staan achter Prins Hond .pn