Flyball

1/1

Flyball is een leuke bezigheid voor hond en baas

Flyball is een leuke bezigheid voor hond en baas. De hond springt over vier hindernissen naar een flyballbak en gaat daarna met een tennisbal in de bek weer over de vier hindernissen terug. Het gaat er dan om dat dit zo snel en foutloos mogelijk gebeurt. De hoogte van de hindernissen is van 17,5 cm tot 35 cm, afhankelijk van de hoogte en leeftijd van de hond.


Wij beginnen met het aanleren van de flyballbak en de hindernissen apart. Als de hond beiden goed kan, dan gaan wij de hond de combinatie van flyballbak met hindernissen aanleren. Als de hond de gehele baan met flyballbak goed beheerst, dan gaan wij de tijd opnemen. Op de laatste les van de cursus is er een examen en voor de honden waarvan ook de tijden zijn opgenomen een tijdencertificaat.


Instroom is mogelijk, omdat de ene hond sneller leert dan de andere in de groep. Er wordt daarom altijd individueel les gegeven. Flyball is ook een geschikte sport voor oudere honden. Honden die behendigheid (willen) doen en altijd dicht bij de baas lopen, leer je door flyball om ook op afstand zelfstandig te werken.


Voor wie is flyball geschikt?

  • De hond moet minimaal 8 maanden oud zijn.

  • De hond moet lichamelijk gezond zijn.

  • Een vooropleiding is niet nodig. Wel is het aan te bevelen dat de hond met zijn baas gehoorzaamheidstraining heeft gedaan of dat de hond in ieder geval goed luistert als hij los van de riem gaat.

  • Wij kunnen geen honden toelaten die agressie naar andere honden of mensen vertonen of honden die tot de zogenaamde vechtrassen behoren.

  • Heel belangrijk is: dat de hond balgek is of in ieder geval dat het in aanleg aanwezig is.

  • Met een HR hond is het niet mogelijk om met flyball mee te doen, wij maken hierop geen uitzonderingen.

Wegens te weinig belangstelling wordt er voorlopig geen flyball gegeven. Mocht u hiervoor wel belangstelling hebben kunt u altijd mailen met sport@kcfriesland.nl. Bij voldoende belangstelling worden de cursussen weer opgestart.


Details

  • 5 lessen (lesduur 60 minuten)

  • Prijs: € 40,-