Daarom kiest u voor ons

Grootste cursusaanbod     
   in de regio 
Kwaliteit is onze kracht
Unieke puppycursus
Alleen gediplomeerde    
   instructeurs
Betalen in termijnen    
   mogelijkRecall cursus (hier kom cursus)

Vind je het ook zo vervelend dat je hond niet komt als je hem roept? Laat je hem soms niet los omdat je bang bent dat hij niet terugkomt? Dan is deze recall cursus iets voor jou.

De recall cursus gaat in zijn geheel om het trainen van je hond zodat hij/zij onder alle omstandigheden naar je terugkomt als hij wordt geroepen.

Een betrouwbare “hier” is ongelooflijk belangrijk. Het is niet alleen fijn als je hond meteen komt, maar het kan in sommige situaties ook nog eens levensreddend zijn!

De recall cursus is een intensieve cursus die zich alleen op het terugkomen - ofwel "recall' - richt.

De recall cursus is gebaseerd op de methode van Susan Garett. Je leert allerlei oefeningen, die spelenderwijs worden aangeleerd en bent actief bezig met je hond.

De standaard hier kom oefeningen komen hierin niet meer aan bod, maar er word je geleerd hoe jezelf zo interessant kan maken dat je hond meteen naar je wil toekomen!combia3.gif Deze cursus bestaat uit 6 lessen. De lessen duren 60 minuten en de cursus wordt afgesloten met een certificaat.

De kosten voor deze cursus bedragen 40 euro.

*Honden die op de , door de rijksoverheid opgestelde , lijst van hoog risico honden behoren, of kruisingen hiervan mogen bij ons niet mee doen aan de aan de volgende cursussen; Agility, Recall, Flyball,Dogfrisbee en Combisport.

Wij hebben hiertoe besloten om de volgende reden:

Honden , of kruisingen van deze rassen behorend tot deze lijst kunnen het uitstekend doen op onze gehoorzaamheidscursussen en zich dan ook sociaal gedragen naar andere honden. De oefeningen op onze gehoorzaamheidscursussen verlopen rustig en gestructureerd en veelal aan de lijn. Echter tijdens de Recall of de honden sporten zijn de oefeningen zo opgebouwd dat deze veel opwinding bij de hond teweeg brengen. Tevens wordt hierbij veel gerend, speeltjes gebruikt en moet de baas hoog in zijn energie zitten om de hond aan te moedigen. Ook zijn al deze oefeningen los van de lijn. Doordat dit tezamen erg veel opwinding met zich meebrengt, moet de hond deze opwinding kwijtraken. Dit kwijtraken kan zich dan uiten in het afreageren op de andere honden of op de baas. Uit onze ervaring is gebleken dat de opbouw en het kwijtraken van de opwinding bij hoog risico honden anders verloopt dan bij honden die niet op deze lijst staan. 

Over het algemeen is het zo dat hoog risico honden veel sneller opgewonden zijn en niet eerst de verschillende stadia doorlopen, zoals grommen en een hoge lichaamshouding, maar veelal plotseling en onverwachts overgaan tot bijten. Tevens veroorzaken hoog risico honden eerder ernstige bijtwonden en laten zij in veel gevallen de andere hond of baas niet meer los.

Om te voorkomen dat bovenstaande daadwerkelijk zou kunnen gebeuren hebben wij  besloten deze honden of kruisingen hiervan niet toe te laten tot deze cursussen.

 

Uiteraard begrijpen wij dat niet elke hond behorend tot deze lijst bovenstaand gedrag vertoond, maar wij maken hierop geen uitzonderingen.

 

 

Terug naar cursusaanbod

Trainingslocatie

Sportpark Aldlan 
Holstmeerweg 4-B
Leeuwarden
Voor vragen of informatie neem gerust contact op met:  

Gerda Metus          Coördinator G&G en Dogfrisbee                               tel: 06-49401000 of Email

of met:

Yvonne Jurna        Coördinator sporten       Email

Nieuws

Wij hebben kerstvakantie van 24 december tot 4 januari.Wij zien jullie graag vanaf 7 januari terug voor de lessen.Fijne feestdagen!FacebookLogo.png