Daarom kiest u voor ons

Grootste cursusaanbod     
   in de regio 
Kwaliteit is onze kracht
Unieke puppycursus
Alleen gediplomeerde    
   instructeurs
Betalen in termijnen    
   mogelijk

Wat is Flyball?

Flyball is een leuke bezigheid voor hond en baas. De hond springt over vier hindernissen naar een flyballbak en gaat daarna met een tennisbal in de bek weer over de vier hindernissen terug. Het gaat er dan om dat dit zo snel en foutloos mogelijk gebeurt. De hoogte van de hindernissen is van 17,5 cm. tot 35 cm., afhankelijk van de hoogte en leeftijd van de hond.  

Wij beginnen met het aanleren van de flyballbak en de hindernissen apart. Als de hond beiden goed kan, dan gaan wij de hond de combinatie van flyballbak met hindernissen aanleren. Als de hond de gehele baan met flyballbak goed beheerst, dan gaan wij de tijd opnemen. Op de laatste les van de cursus is er een examen en voor de honden waarvan ook de tijden zijn opgenomen een tijdencertificaat.

Instroom is mogelijk, omdat de ene hond sneller leert dan de andere in de groep. Er wordt daarom altijd individueel les gegeven. Flyball is ook een geschikte sport voor oudere honden. Honden die behendigheid (willen) doen en altijd dicht bij de baas lopen, leer je door flyball om ook op afstand zelfstandig te werken.

 

Wat zijn de eisen om mee te kunnen doen aan Flyball? 

  1. De hond moet minimaal 8 maanden oud zijn.
  2. De hond moet lichamelijk gezond zijn.
  3. Een vooropleiding is niet nodig. Wel is het aan te bevelen dat de hond met zijn baas gehoorzaamheidstraining heeft gedaan of dat de hond in ieder geval goed luistert als hij los van de riem gaat.
  4. Wij kunnen geen honden toelaten die agressie naar andere honden of mensen vertonen of honden die tot de zogenaamde vechtrassen behoren.
  5. Heel belangrijk is: dat de hond balgek is of in ieder geval dat het in aanleg aanwezig is.

De cursus bestaat uit 8 lessen inclusief examen.

*Honden die op de , door de rijksoverheid opgestelde , lijst van hoog risico honden behoren, of kruisingen hiervan mogen bij ons niet mee doen aan de aan de volgende cursussen; Agility, Recall, Flyball,Dogfrisbee en Combisport.

Wij hebben hiertoe besloten om de volgende reden:

Honden , of kruisingen van deze rassen behorend tot deze lijst kunnen het uitstekend doen op onze gehoorzaamheidscursussen en zich dan ook sociaal gedragen naar andere honden. De oefeningen op onze gehoorzaamheidscursussen verlopen rustig en gestructureerd en veelal aan de lijn. Echter tijdens de Recall of de honden sporten zijn de oefeningen zo opgebouwd dat deze veel opwinding bij de hond teweeg brengen. Tevens wordt hierbij veel gerend, speeltjes gebruikt en moet de baas hoog in zijn energie zitten om de hond aan te moedigen. Ook zijn al deze oefeningen los van de lijn. Doordat dit tezamen erg veel opwinding met zich meebrengt, moet de hond deze opwinding kwijtraken. Dit kwijtraken kan zich dan uiten in het afreageren op de andere honden of op de baas. Uit onze ervaring is gebleken dat de opbouw en het kwijtraken van de opwinding bij hoog risico honden anders verloopt dan bij honden die niet op deze lijst staan. 

Over het algemeen is het zo dat hoog risico honden veel sneller opgewonden zijn en niet eerst de verschillende stadia doorlopen, zoals grommen en een hoge lichaamshouding, maar veelal plotseling en onverwachts overgaan tot bijten. Tevens veroorzaken hoog risico honden eerder ernstige bijtwonden en laten zij in veel gevallen de andere hond of baas niet meer los.

Om te voorkomen dat bovenstaande daadwerkelijk zou kunnen gebeuren hebben wij  besloten deze honden of kruisingen hiervan niet toe te laten tot deze cursussen.

 

Uiteraard begrijpen wij dat niet elke hond behorend tot deze lijst bovenstaand gedrag vertoond, maar wij maken hierop geen uitzonderingen.

 

  flyball hele baan  timoflyball.gif

     

Een filmpje voor nog een betere impressie van onze flyballcursus

Terug naar cursusaanbod

Trainingslocatie

Sportpark Aldlan 
Holstmeerweg 4-B
Leeuwarden
Voor vragen of informatie neem gerust contact op met:  

Gerda Metus          Coördinator G&G en Dogfrisbee                               tel: 06-49401000 of Email

of met:

Yvonne Jurna        Coördinator sporten       Email

Nieuws

Wij hebben kerstvakantie van 24 december tot 4 januari.Wij zien jullie graag vanaf 7 januari terug voor de lessen.Fijne feestdagen!FacebookLogo.png