Daarom kiest u voor ons

Grootste cursusaanbod     
   in de regio 
Kwaliteit is onze kracht
Unieke puppycursus
Alleen gediplomeerde    
   instructeurs
Betalen in termijnen    
   mogelijk

Dogfrisbee

Sport voor de handler en topsport voor de hond!

Frisbeeën met honden is een relatief nieuwe sport voor baas en hond. De sport is overgekomen uit de Verenigde Staten, waar al ruim 30 jaar geleden de eerste frisbeewedstrijd voor honden werd georganiseerd.
In principe kan elke hond, mits goed gezond, deze hondensport beoefenen.

Frisbee is een combinatie van het gooien van de frisbee, dat vereist een vaardigheid van de handler, en het vangen van de frisbee door de hond, wat eisen stelt aan het atletisch vermogen van de hond.Frisbee1-kl.jpg
Frisbee is een sport, die je echt samen met je hond doet.
Je kunt frisbee spelen van recreatief niveau tot topsport. Het leuke van de sport is, dat je deze in principe overal kunt doen, zo lang je een paar frisbees hebt, een grasveldje en een hond.

Om de veiligheid van je hond te waarborgen is het van belang, dat je speciaal ontwikkelde hondenfrisbees gebruikt. Deze frisbees zijn zo gemaakt, dat je ze kunt dubbelvouwen, zonder dat ze breken. Verder hebben ze een dikkere rand, zodat de hond geen blessures in zijn bek kan oplopen.
Ook is van belang, dat je op een goede manier gooit, zodat de hond geen blessures kan oplopen door (te) hoge sprongen of verkeerde bewegingen. En houd ook rekening met de ondergrond waarop u met uw hond frisbeed. Alleen gras of zand.


Wedstrijden

Frisbeewedstrijden met honden kennen een drietal disciplines: Freestyle, Mini distance en Long distance.

Vrije stijl (Freestyle)
• De deelnemer en hond geven een show. In deze show (op muziek) wordt zoveel mogelijk variatie getoond, zoals: verschillende kunstjes, werpstijl en vangstijl. 
• Veldmaat: 40 x 60 meter.
• Er worden maximaal 7 Frisbees gebruikt.
• Dit onderdeel bestaat uit 2 rondes van 120 seconden.

Korte afstand (Mini distance)
• Vanachter de startlijn, zo vaak mogelijk, een frisbee gooien, zodanig dat de hond de frisbee vangt.
• Veldmaat: blokken van 10 meter.
• Er wordt 1 frisbee gebruikt.
• Een ronde is 60 seconden

Lange afstand (Long distance)
• De deelnemer gooit met 1 frisbee (zover mogelijk) en de hond moet de frisbee vangen.
• Er worden 3 pogingen gedaan waarvan de verste telt.
• Geen tijdsduur 

De cursus duurt 10 lessen.

*Honden die op de , door de rijksoverheid opgestelde , lijst van hoog risico honden behoren, of kruisingen hiervan mogen bij ons niet mee doen aan de aan de volgende cursussen; Agility, Recall, Flyball,Dogfrisbee en Combisport.

Wij hebben hiertoe besloten om de volgende reden:

Honden , of kruisingen van deze rassen behorend tot deze lijst kunnen het uitstekend doen op onze gehoorzaamheidscursussen en zich dan ook sociaal gedragen naar andere honden. De oefeningen op onze gehoorzaamheidscursussen verlopen rustig en gestructureerd en veelal aan de lijn. Echter tijdens de Recall of de honden sporten zijn de oefeningen zo opgebouwd dat deze veel opwinding bij de hond teweeg brengen. Tevens wordt hierbij veel gerend, speeltjes gebruikt en moet de baas hoog in zijn energie zitten om de hond aan te moedigen. Ook zijn al deze oefeningen los van de lijn. Doordat dit tezamen erg veel opwinding met zich meebrengt, moet de hond deze opwinding kwijtraken. Dit kwijtraken kan zich dan uiten in het afreageren op de andere honden of op de baas. Uit onze ervaring is gebleken dat de opbouw en het kwijtraken van de opwinding bij hoog risico honden anders verloopt dan bij honden die niet op deze lijst staan. 

Over het algemeen is het zo dat hoog risico honden veel sneller opgewonden zijn en niet eerst de verschillende stadia doorlopen, zoals grommen en een hoge lichaamshouding, maar veelal plotseling en onverwachts overgaan tot bijten. Tevens veroorzaken hoog risico honden eerder ernstige bijtwonden en laten zij in veel gevallen de andere hond of baas niet meer los.

Om te voorkomen dat bovenstaande daadwerkelijk zou kunnen gebeuren hebben wij  besloten deze honden of kruisingen hiervan niet toe te laten tot deze cursussen.

 

Uiteraard begrijpen wij dat niet elke hond behorend tot deze lijst bovenstaand gedrag vertoond, maar wij maken hierop geen uitzonderingen.

 

Terug naar cursusaanbod

Trainingslocatie

Sportpark Aldlan 
Holstmeerweg 4-B
Leeuwarden
Voor vragen of informatie neem gerust contact op met:  

Gerda Metus          Coördinator G&G en Dogfrisbee                               tel: 06-49401000 of Email

of met:

Yvonne Jurna        Coördinator sporten       Email

Nieuws

Wij hebben kerstvakantie van 24 december tot 4 januari.Wij zien jullie graag vanaf 7 januari terug voor de lessen.Fijne feestdagen!FacebookLogo.png