Daarom kiest u voor ons

Grootste cursusaanbod     
   in de regio 
Kwaliteit is onze kracht
Unieke puppycursus
Alleen gediplomeerde    
   instructeurs
Betalen in termijnen    
   mogelijk

Combinatie sportfoto-combinatiesport.gif

Combinatie sport is een cursus waar allerlei verschillende sporten aan bod komen.

Elke les worden de beginselen van een andere sport aangeleerd zoals; dogfrisbee, behendigheid, flyball, fly - agility, combi-sport, cirkeltraining en Hoopers.

Meer informatie over bovengenoemde cursussen kunt u vinden op onze website. Hier staat de inhoud van elke cursus beschreven.Voor wie is combinatie sport geschikt?

Combinatie sport is geschikt als de hond gezond is, minimaal 8 maanden oud is en in het bezit is van minimaal een gehoorzaamheidsdiploma.

Voor honden die nog geen jaar oud zijn, zullen de oefingen aangepast worden zodat het niet te belastend is voor de jonge hond.

De cursus bedraagt tien lessen.

*Honden die op de , door de rijksoverheid opgestelde , lijst van hoog risico honden behoren, of kruisingen hiervan mogen bij ons niet mee doen aan de aan de volgende cursussen; Agility, Recall, Flyball,Dogfrisbee en Combisport.

Wij hebben hiertoe besloten om de volgende reden:

Honden , of kruisingen van deze rassen behorend tot deze lijst kunnen het uitstekend doen op onze gehoorzaamheidscursussen en zich dan ook sociaal gedragen naar andere honden. De oefeningen op onze gehoorzaamheidscursussen verlopen rustig en gestructureerd en veelal aan de lijn. Echter tijdens de Recall of de honden sporten zijn de oefeningen zo opgebouwd dat deze veel opwinding bij de hond teweeg brengen. Tevens wordt hierbij veel gerend, speeltjes gebruikt en moet de baas hoog in zijn energie zitten om de hond aan te moedigen. Ook zijn al deze oefeningen los van de lijn. Doordat dit tezamen erg veel opwinding met zich meebrengt, moet de hond deze opwinding kwijtraken. Dit kwijtraken kan zich dan uiten in het afreageren op de andere honden of op de baas. Uit onze ervaring is gebleken dat de opbouw en het kwijtraken van de opwinding bij hoog risico honden anders verloopt dan bij honden die niet op deze lijst staan. 

Over het algemeen is het zo dat hoog risico honden veel sneller opgewonden zijn en niet eerst de verschillende stadia doorlopen, zoals grommen en een hoge lichaamshouding, maar veelal plotseling en onverwachts overgaan tot bijten. Tevens veroorzaken hoog risico honden eerder ernstige bijtwonden en laten zij in veel gevallen de andere hond of baas niet meer los.

Om te voorkomen dat bovenstaande daadwerkelijk zou kunnen gebeuren hebben wij  besloten deze honden of kruisingen hiervan niet toe te laten tot deze cursussen.

 

Uiteraard begrijpen wij dat niet elke hond behorend tot deze lijst bovenstaand gedrag vertoond, maar wij maken hierop geen uitzonderingen.

Terug naar cursusaanbod

Trainingslocatie

Sportpark Aldlan 
Holstmeerweg 4-B
Leeuwarden
Voor vragen of informatie neem gerust contact op met:  

Gerda Metus          Coördinator G&G en Dogfrisbee                               tel: 06-49401000 of Email

of met:

Yvonne Jurna        Coördinator sporten       Email

Nieuws

Wij hebben kerstvakantie van 24 december tot 4 januari.Wij zien jullie graag vanaf 7 januari terug voor de lessen.Fijne feestdagen!FacebookLogo.png