Daarom kiest u voor ons

Grootste cursusaanbod     
   in de regio 
Kwaliteit is onze kracht
Unieke puppycursus
Alleen gediplomeerde    
   instructeurs
Betalen in termijnen    
   mogelijk

Agility / Behendigheid

Agility (of behendigheid) is een sport waar het plezier van hond en eigenaar voorop staat!

Bij agility gaat het erom dat de hond een parcours bestaande uit verschillende hindernissen in een voorgeschreven volgorde foutloos en zo snel mogelijk aflegt. De handler mag de hond tijdens het lopen van het parcours met de stem en door gebaren aanwijzingen geven. Hij mag de hond of de hindernissen echter niet aanraken. De hond moet dus heel goed leren om op gesproken aanwijzingen en op lichaams-signalen snel en op de juiste manier te reageren. Bij agility wordt een groot aantal hindernissen gebruikt die een beroep doen op verschillende vaardigheden van de hond.

Agility is dé sport en vrijetijdsbesteding voor honden en eigenaren. Het sluit aan bij de natuurlijke wil tot beweging en aard en gedrag van de hond. Zowel de hond als de handler moeten zich lichamelijk inspannen, alle spieren van de hond worden getraind. De hond wordt zelfbewuster en de band met de handler wordt versterkt.

Onze vereniging is in het bezit van twee agilitybanen, waardoor meerdere groepen cursisten gelijktijdig les kunnen krijgen in agility.

Wij geven les op vier niveaus. Als je nog geen ervaring hebt met je hond dan begin je bij de beginners. In deze cursus leren jij en je hond het nemen van de toestellen op een veilige en verantwoorde manier. Als de instructeur vindt dat jij en je hond de toestellen beheersen dan kun je doorstromen naar de gevorderden. Hier leer je meerdere toestellen achter elkaar te nemen en wordt er meer gelet op het links en rechts handelen van je hond en het aanleren van richtingswisselingen. Mocht je deze nieuwe facetten goed beheersen dan zal de instructeur je doorverwijzen naar de combigroep. In deze groep wordt het wisselen uitgebreid, leer je parcoursen lopen en de rest van de kneepjes van agility. 

De agility lessen worden op maandag- en woensdagavond gegeven. Voor startdata en prijzen kijkt u onder het kopje startdata cursussen.

Je hond dient minimaal tien maanden oud te zijn en een basiscursus gehoorzaamheid met goed gevolg te hebben afgerond.

In principe kan elke gezonde hond aan agility meedoen, maar er zijn een aantal uitzonderingen. Bij deze uitzonderingen kan men denken aan de grote/zware rassen. Bij deze rassen kunnen er problemen voordoen bij de raakvlaktoestellen en bij de sprongen. De instructeurs zullen, als zij problemen voor de hond voorzien, dit aan de handler voorleggen.

Met een HR hond is het niet mogelijk om met de agility/behendigheid mee te doen, wij maken hierop geen uitzonderingen.

behendigheid1.gif   magic hoog   behendigheid3.gif

 

 magic band  behendigheid5.gif   behendigheid6.gif

Terug naar cursusaanbod 

Trainingslocatie

Sportpark Aldlan 
Holstmeerweg 4-B
Leeuwarden
Voor vragen of informatie neem gerust contact op met:  

Gerda Metus          Coördinator G&G en Dogfrisbee                               tel: 06-49401000 of Email

of met:

Yvonne Jurna        Coördinator sporten       Email

NIEUWS

i.v.m de verwachte warmte gaan de lessen maandag, 24 juni en dinsdag , 25 juni niet door.

Nu ook in de zomer combisport! voor meer info kijk onder nieuws of bij de cursus.

Algemene Leden vergadering

Het bestuur nodigt haar leden uit om de jaarlijkse Algemene Leden vergadering bij te wonen die plaats vindt op 28 juni 2019.

De vergadering wordt gehouden in de kantine op de Holstmeerweg 4 te Leeuwarden

Aanvang 19.30u. FacebookLogo.png